kasteel hotel
Bijzondere hotels

Slapen in een kasteel: 5 mooiste kasteel hotels van Nederland

Slapen in een kasteel is romantisch. Het heeft een bepaalde bijzondere sfeer. Alsof je even een ridder, kasteelheer of jonkvrouw bent. Slapen in een kasteel is slapen in stijl, in een historische setting. Een hele ervaring.

Nederland heeft enkele prachtige kasteel hotels, waar je kunt genieten van een weekendje weg in een kasteel. Proef de historische sfeer, geniet van de hotelrestaurants in het kasteel en wandel door de prachtige kasteeltuinen.

Kastelen zijn ook populair voor evenementen, congressen, trainingen en bruiloften. Dit is geen verassing, want de sfeer die het kasteel uitstraalt geeft een hele bijzonder sfeer aan het evenement.

Zie hier de meest bijzondere hotels van Nederland >>>

Daarom hieronder de vijf mooiste kasteel hotels van Nederland. Dat is fantastisch slapen in een kasteel en jezelf onderdompelen in de middeleeuwse sfeer.

slapen in kasteel

Slapen in een kasteel: Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is een van de grootste middeleeuwse burchten van Nederland. En een prachtig hotel.

Altijd al in een kasteeltorentje willen slapen? Boek dan de torensuite in Kasteel Huis Bergh. Hier proef je echt de kasteelsfeer, binnen de dikke kasteelmuren. De torensuite is een suite verdeeld over twee verdiepingen, voorzien van alle comfort en faciliteiten. De echte unieke kasteelsfeer wordt afgemaakt door de mooie houten vloer in de ronde torenkamers, met kleine glas-in-loodramen.

Boek hier je kamer in Kasteel Huis Bergh.

Slapen in een kasteel: Landgoed Duin en Kruidberg

Dit idyllische kasteelhotel Landgoed Duin en Kruidberg staat in Santpoort, nabij Haarlem en Amsterdam. Het grote kasteel telt 75 kamers in verschillende klassen. Van suites en luxe kamers tot standaard kamers. Maar iedere gast proeft de historische sfeer van dit kasteel. Je kunt er prachtig overnachten in een fantastisch mooie omgeving.

In het hotel is ook een bar, brasserie en het sterrenrestaurant De Vrienden van Jacob.

Boek daarom een heerlijke overnachting in het idyllische hotel Landgoed Duin en Kruidberg.

Of liever duurzaam? Boek dan een duurzaam hotel.

Slapen in een kasteel: Kasteel Hattem

Kasteel Hattem is een klein kasteeltje in de buurt van Roermond. Toch heeft dit kasteel ruime suites, met allemaal een bubbelbad. De suites liggen in het koetshuis van het kasteel.

Kasteel Hattem heeft ook een stijlvol restaurant met een mooi terras. Het restaurant serveert een Franse en Mediterrane keuken. Na het diner kun je genieten van een wandeling door het mooi park dat rondom het kasteeltje ligt.

Boek hier een romantische overnachting in het kleine Kasteel Hattem.

kasteel nederland

Slapen in een kasteel: Kasteel Bloemendal

In het Zuid-Limburge heuvelland ligt Kasteel Bloemendal. Je rijdt over de prachtige oprijlaan richting het kasteel. Het kasteel beschikt over een mooie kasteeltuin met kasteelvijvers. Ook heeft het hotel een à la carte restaurant. Slaap in een van de fijne kasteelkamers. Een overnachting in Kasteel Bloemendal is echt genieten. Daarmee is dit kasteel een mooi kasteel hotel voor een romantische overnachting.

Boek je nacht in het luxe kasteelhotel Kasteel Bloemendal.

Slapen in een kasteel: Kasteel Terworm

Kasteel Terworm is het prachtig middeleeuwse kasteel waar je romantisch kunt overnachten in een historische sfeer. Het 14e eeuws kasteel ligt in het midden van een mooie kasteeltuin in het Zuid-Limburgse landschap. Je ontspant niet alleen in je kasteelkamer, maar ook in het restaurant. Het restaurant heeft een uitstekende keuken dat verschillende seizoensproducten en streekproducten serveert. Op warme zomerse dagen geniet je van een drankje op het zonnige terras. Op koudere dagen warm je jezelf op voor de openhaard in de hotelbar.

Boek een kamer in het middeleeuwse Kasteel Terworm.

In welk kasteelhotel wil jij graag een nachtje doorbrengen? Schroom dan niet. Plan een datum en geniet van de bijzondere middeleeuwse sfeer van een kasteelhotel in Nederland.