duurzaamheid app
Duurzame apps

Duurzame apps, voor een duurzaam leven

Laten we eerlijk zijn: iedereen zo duurzame apps moeten gebruiken. Duurzame apps kunnen ons leven namelijk een stuk duurzamer maken, maar op een hele gemakkelijke en toegankelijke manier. Daarom heb ik de tien handigste duurzame apps voor je op een rijtje gezet.

Download ze allemaal direct en ontdek zelf hoe handig en duurzaam ze zijn.

beat the microbeads app

Beat the microbead

Microbeads zijn minuscule vezelkorreltjes. Ze zitten helaas in veel producten, met name verzorgingsproducten. Ze zijn zo klein dat je ze met het blote oog niet kunt zien. Het probleem is dat deze microbeads uiteindelijk in ons riool terechtkomen. Daarmee komen ze in ons watersysteem. Vissen eten ze op, terwijl het schadelijk voor ze is. En zo komen deze kleine vezelkorreltjes in ons voedselsysteem terecht.

De app Beat the Microbead geeft je de mogelijkheid om de controleren in welke artikelen de microbeads zitten. Je ziet dus direct welke artikelen je veilig kunt kopen. En daarmee draag je op een hele makkelijke manier jouw steentje bij aan een beter milieu.

Dus even de app Beat the Microbead downloaden.

app treeclicks

TreeClicks

Een fantastische app. We doen steeds meer online aankopen. Wat als ik je vertel dat er bij elke online aankoop die je doet, bomen kunnen worden gepland? Jaja. Dan vraag jij waarschijnlijk: Hoe dan?

TreeClicks is een extension die je in je Chrome internet browser kunt zetten. De app TreeClicks ontvangt revenues voor het brengen van jou als nieuwe klant. Deze revenues gebruiken ze om bomen te planten.

Jij hoeft er niets voor te doen of te laten, maar ondersteunt wel het planten van nieuwe bomen.

Even snel TreeClicks downloaden.

app the questionmark

The Questionmark

Wat is het effect van de producten die je koopt in de supermarkt op het milieu, dierenwelzijn en je eigen gezondheid? Daar geeft deze app je meer info over. Je scant de streepjescode van het product met deze app en leest de onzichtbare effecten van dit product. Daarmee kun je met een gerust hart je supermarktinkopen doen. Op de website van The Questionmark hebben ze bovendien lijstjes met de minst en meest verantwoorde producten in de supermarkt.

Scan je producten met de The Questionmark app.

Lees sowieso mijn tips over duurzaam reizen >>>

De groente- en fruitkalender

Het meest duurzame is om groente en fruit te kopen die in het seizoen zijn. Maar dit weet je niet altijd precies. Waar komt je groente en fruit dus vandaan? Met deze app weet je het, maar lees je ook wat de beste alternatieven zijn.

Dus op vandaag de dag kun je via De Groente- en Fruitkalender app lezen waar op dit moment de sinaasappels uit de winkel vandaan komen en wat een goed alternatief is.

Download daarom meteen De Groente- en Fruitkalender app en zie het zelf.

app huisje boompje beter

Huisje, boompje, beter

De app Huisje, boompje, beter geeft je praktische en handige tips over het verduurzamen en vergroenen van je huis en tuin. In een groene tuin, huis en/of balkon kunnen insecten, vlinders en vogels beter leven. Daarmee helpen we de natuur een handje. Ook in stedelijke gebieden. Door klimaatverandering kunnen we rekenen om meer regenval. Manieren om dit regenwater op te vangen zijn belangrijk.

Door ons eigen huis en omgeving te vergroenen, helpen we de natuur een handje en zorgen we voor een gezonde, klimaatvriendelijke en levendige stad.

Bekijk zelf de verrassende app Huisje, boompje, beter.

Eerlijk winkelen

Wil jij graag duurzame en eerlijke kleding, eten, producten, cadeaus en schoenen kopen? Maar weet je niet hoe en waar? De app EerlijkWinkelen geef je meer informatie zodat je eerlijke aankopen kunt doen.

Ontdek het zelf in de app Eerlijk Winkelen.

app go green

Go Green

Als je je huis of tuin wilt vergroenen, maar je niet weet waar je moet beginnen, helpt de app Go Green je heel goed op weg. In deze app vindt je 52 makkelijke tips in allerlei categorieen. Bijvoorbeeld biodiversiteit of afval. Deze tips kun je toepassen in je eigen leven, huis, tuin of werkplek.

Zet met de app Go Green een stap naar een duurzamer leven.

Love food, hate waste

Elk jaar gooien we in Nederland heel veel afval weg. Gemiddeld zo’n 135 kilo. Daarom helpt de app Love Food, Hate Waste je om minder afval te produceren. Dit doet de app door je te helpen bij het maken van de juiste porties, omdat je daarmee je afval vermindert. Ook geeft de app recepten die je kunt maken met alle restjes eten die je hebt.

Heel handig dus. Download de app Love Food, Hate Waste daarom hier.

Goede viswijzer

Wil jij duurzame vis eten? Dan moet je de app Viswijzer downloaden. Deze app geeft namelijk aan hoe duurzaam de vis is gevangen. Dit doen ze met kleuren die een keurmerk aangeven. Bijvoorbeeld of de vis momenteel wordt overbevist. Dit is handig als je vis koopt in de winkel en supermarkt, maar ook als je uit eten gaat.

Hou jij van vis? Download dan de app Viswijzer.