bijzondere hotels
Bijzondere hotels

Bijzondere hotels in Nederland

Wil jij in bijzondere hotels in Nederland slapen? Er zijn tal van bijzondere hotels in Nederland, maar je moet net weten welke het mooist is. Daar kun je dan een onvergetelijke nacht doorbrengen en genieten van het bijzondere karakter van het hotel.

Heel romantisch, prachtig mooi, historisch, een bijzondere locatie en een hele speciale overnachting. Waar ga jij voor?

Je kunt iemand verrassen met een weekendje weg of gewoon een aantal nachten boeken in een bijzonder hotel in Nederland voor de leuk. Ik heb hieronder de meest bijzondere hotels van Nederland op een rijtje gezet.

hotel restaurant

Slapen in een gevangenis in Roermond

Een nachtje in het gevang? Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een bijzondere overnachting. Maar het Van der Valk Hotel Arresthuis is wel een bijzonder alternatief. Deze voormalige gevangenis is door Van der Valk omgebouwd tot een luxe hotel. Dat is niet brommen in het gevang, maar genieten van luxe en lekker eten in het restaurant. Een hele ervaring.

Slapen op een historisch cruiseschip in Rotterdam

Het Hotel SS Rotterdam is een heel indrukwekkend historisch cruiseschip dat ligt in Rotterdam. Dit was het vlaggenschip van de Holland Amerika lijn. Tegenwoordig vaart dit historische schip niet meer, maar ligt het vast in de Maashaven in Rotterdam. Je kunt er overnachten in historische sfeer. Maar je kunt er ook eten en een bijzondere rondleiding doen. Het is een bijzondere ervaring op dit cruiseschip met een rijke geschiedenis.

Slapen in een romantisch kasteel in Limburg

Slaap als een prins(es) in een echt kasteel. Droom jij hiervan? Of wil je gewoon een keer overnachten in een kasteel? Dan raad ik je het Van der Valk Kasteel Terworm aan in Limburg, vlakbij Heerlen. Het kasteel staat in een rustige, groene, prachtige omgeving. Het is een mooi kasteel waar jij kunt overnachten als een middeleeuwse kasteelheer. Het kasteelhotel heeft ruime kamer en een vorstelijke service. Ervaar het zelf en geniet van dit bijzondere hotel in Limburg.

Of ga je liever voor duurzaam? Kijk dan mijn lijst met beste duurzame hotel >>>

Slapen in een vliegtuig in Teuge

De meeste mensen hebben geen bijzonder fijne gevoelens bij het slapen in een vliegtuig. In plaats van een comfortabele nacht, is slapen in een vliegtuig vaak krap en oncomfortabel, opgevouwen in je stoel. Maar niet in een luxe vliegtuigsuite in het vliegtuighotel Teuge. Hier kun je slapen in een vliegtuig die gewoon aan de grond blijft, in een heerlijke vliegtuigsuite. Dat is heerlijk comfortabel slapen in een luxe suite. Alsof je toch slaap in de wolken.

Slapen in een watertoren in Dordrecht

Villa Augustus is een heel bijzondere hotel in Dordrecht. Je voelt je er meteen thuis. Het hotel ligt in een oude watertoren. Dit hotel heeft unieke kamers, en ook bijzondere hotelkamers. De meest bijzondere kamers zijn

  • De Lantarenkamer, bovenin de watertoren.
  • De Tuinkamer, een bijzondere ‘geheime’ kamer.

Het hotel heeft ook een restaurant. In de tuin van de watertoren vind je een moestuin, fruitbomen en allerlei bloemen. Dit is een heerlijke plek en echt een bijzonder hotel in Nederland.

Slapen in een hotel van Zaanse huisjes

In het centrum van Zaandam, op loopafstand van het station, staat een bijzonder hotel. Dit is het Inntel Hotel Zaandam. Dit hotel is opgebouwd uit maar liefst zeventig Zaanse huisjes die op elkaar lijken te zijn gestapeld. Dit geeft een Heel Hollands en Zaans beeld in het centrum van Zaandam. Vanaf dit hotel kun je de Zaanse Schans ontdekken, om met eigen ogen de historische Zaanse huisjes te bekijken. Maar vanaf het naastgelegen treinstation van Zaandam ben je binnen vijftien minuten op Amsterdam Centraal. Dit bijzondere hotel is dus een perfecte uitvalsbasis voor bijzondere uitjes.

Slapen in een hijskraan boven een voormalige scheepswerf

In Amsterdam kun je slapen in een hijskraan op de NDSM-werf. Dit is niet voor mensen met hoogtevrees, maar wel een sensationele en zeer bijzondere overnachting. Daarom hoort ook dit hotel in de lijst met bijzondere hotels in Nederland. Het Faralda NDSM Crane Hotel heeft kamers die liggen op 35 meter hoogte in een echte, voormalige hijskraan. Er zijn drie luxe hotelsuites gebouwd in de hijskraan. Dit zijn complete suites, dus met een badkamer, slaapkamer en woonkamer. En natuurlijk met een prachtig uitzicht over Amsterdam en het IJ, terwijl de hippe NDSM-werf letterlijk aan je voeten ligt.

Slapen op de beroemde Pier van Scheveningen

Jaja, je kunt slapen op de beroemde Pier van Scheveningen, in het hotel Pier Suites. Dit is luxe. De kamers hebben een eigen jacuzzi. Vanaf het terras heb je een echt spectaculair uitzicht over de Noordzee. Dat zijn de juiste elementen voor een bijzondere nacht op zee.

Slapen in een Fort

Nederland kent veel forten. Een bijzonder fort is het Hotel Fort Resort Beemster. Hier kun je heerlijk ontspannen. Het is namelijk een duurzaam en luxe welnessresort. Het fort is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en daarmee bijzonder erfgoed. Dat is genieten en ontspannen in een historische, maar rustige omgeving.          

In welke bijzonder hotels in Nederland wil jij een nachtje slapen?